Így csomagolok én!

A Te fejedben is biztos megfordult, hogy nem rendelsz webáruházból törékeny terméket, mert a szállítás során biztos megsérül, összetörik. A törékeny szolgáltatással történő feladás esetén a szállítási díjon felül plusz 50%-os költséget is rád terhelhetnek egyes webáruházak. Én ezt nem szerettem volna bevezetni.

Természetesen senki, én sem tudom garantálni, hogy a csomagod teljes épségben érkezik meg, de  pár óvintézkedéssel megnehezítem a futárok dolgát. Ezért igyekeztem olyan csomagolási módot kitalálni, amivel nagy eséllyel a végén mindketten boldogok leszünk. Hidd el, ugyanúgy az én érdekem is, hogy eljusson hozzád hibátlanul az a kerámia, ami megtetszett a webáruházban.

Példámban egy sütőtálat fogok becsomagolni, füles, tetős, 25 cm átmérőjű. Az alábbi eszközökre lesz szükség:

A kerámia csomagolására buborék fóliát, más néven légpárnás fóliát használok. Körbetekerem több rétegben, külön a sütőtál alját és külön a tetejét. Ezt ragasztószalaggal rögzítem.

Ezután alulra térkitöltő papírt vagy chipset használok, illetve itt most a kisebb doboz miatt az egyik oldalára is ezt tettem. A másik oldalára kis lufikat fújok, ami a szállítás során a tompa ütésektől megvédi a tárgyat, mert ütéskor a lufi benyomódik, de a tárgy meg sem mozdul.

Ha a forma úgy kívánja, hosszúkás lufit rakok a terek kitöltésére és az ütődések kivédésére.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük